Rick Roels


Psychotherapeut en Klinisch seksuoloog.
KU Leuven

Rick Roels is psychiater, psychotherapeut en klinisch seksuoloog. Hij is werkzaam binnen het zorgprogramma seksuele psychopathologie, verbonden aan het Centrum voor klinische seksuologie en sekstherapie (Cekss) van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven campus Gasthuisberg. Daarnaast superviseert hij mee de dienst spoedgevallen en de polikliniek spoedpsychiatrie te UZ Leuven. Hij werkt eveneens nauw samen met de somatische diensten van het UZ Leuven voor de behandeling van casuïstiek op het kruisgebied tussen psychiatrie en seksuele gezondheid, en levert psychiatrische expertise aan (de oprichting van) het Zorgcentrum Na Seksueel Geweld te UZ Leuven.

Rick Roels studeerde geneeskunde aan de KU Leuven (2014), specialiseerde zich in volwassenenpsychiatrie (2021), heeft een postgraduaat in de psychoanalytische psychotherapie (KU Leuven, 2019) en een masterdiploma en klinische erkenning in seksuologie (KU Leuven, 2019). In 2016 startte hij een doctoraatsonderzoek binnen het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen, departement Neurowetenschappen, KU Leuven.

Rick Roels is lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS), de International Academy of Sex Research (IASR) en de World Association of Sexual Health (WAS).