Ludwig Cornil


Klinisch Psycholoog

Ludwig Cornil werd geboren in 1965 en studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent in 1988. Hij was halftijds werkzaam op de Dienst Psychologische begeleiding van het AZgroeninge in Kortrijk, waar hij 20 jaar lang heeft gewerkt. Sinds 1994 werkt Ludwig in zijn privé-praktijk, aanvankelijk zowel met kinderen en volwassenen, maar de laatste 20 jaar vooral met volwassenen.

In 1997 komt hij in contact met EMDR en gaat deze toen nog eigenaardige methode aanleren in Boston bij Francine Shapiro, de grondlegster van de methode. Hij komt terug in België en de onverwacht snelle en positieve resultaten van de EMDR therapie zorgen ervoor dat hij zich enthousiast verdiept in deze werkwijze.

In Hannover volgt hij dan eind jaren 90 een opleiding Psychotraumatologie, die hem ertoe brengt samen met een aantal collega psychologen in 2001 EMDR-België vzw op te richten, waarvan hij een 15 tal jaar lang voorzitter wordt.

In 2003 wordt Ludwig door EMDR-Europa erkend als EMDR trainer en organiseert hij de EMDR opleidingen zowel voor de nederlands - als de franstalige therapeuten.

Onder zijn impuls wordt ook de eerste langdurige Psychotraumatologie-opleiding georganiseerd in België en is hij als Belgische vertegenwoordiger mede oprichter van de European Society for Trauma and Dissociation.

In 2010 richt hij het vormingscentrum Integrativa waarmee hij de cursussen rond trauma organiseert voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten.

In 2016 staat hij mee aan de wieg van de universitaire trauma-opleiding aan de KULeuven.

In 2017 creëert hij het Traumacentrum Léonce Roels in Zottegem, dat de klinische poot wordt van het vormingscentrum Integrativa.

In 2020 wordt hij gastdocent aan de ULB voor de interuniversitaire EMDR-opleiding.

In 2021 ontvangt hij de David Servan-Schreiber award uitgereikt door EMDR Europe o.w.v. buitengewone prestaties op het gebied van EMDR-therapie.

www.integrativa.be

www.centrumpsychotrauma.be