Bo Fagardo


Seksuologe en Onderzoekster
Odisee

Bo Fagardo is master in de criminologische (UGent, 2015) en seksuologische wetenschappen (KULeuven, 2017). Ze werkt als onderzoekster aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) onder meer aan projecten rond ouderschap, partnerrelaties, relatieondersteuning en seksualiteitsbeleving. Daarnaast begeleidt Bo zowel individuen als koppels bij gendergerelateerde, relationele en/of seksuele vragen of zorgen binnen het Gezondheidscentrum Mechelen.

 

De thematiek aangaande seksueel (grensoverschrijdend) gedrag blijft Bo zowel onderzoekmatig, als lid bij het Platform Seksueel Welbevinden, het Platform Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag (Sensoa), de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) en via haar vrijwilligerswerk bij COSA (CAW Berchem) opvolgen.

 

Vanuit haar motto “Gedreven om het verschil te maken, voor en samen met mensen.”  zal ze binnen de module ‘Leren spreken over seksueel geweld binnen therapie’ enkele praktische tools aanreiken die helpend zijn bij het praten over seksueel geweld en het erkennen van slachtofferschap. Dit met nadrukkelijk oog voor casuïstiek die vanuit de deelnemers ingebracht kan worden.